23.4.07

Bologna & Linz

ZAČETEK ROLERSKE SEZONE 2007

Bologna, Italija

Mednarodna tekma v Bologni pomeni začetek tekmovalne sezone v hitrostnem rolanju. Prvi dan tekmovanja, v soboto 14.4., je bil na sporedu maraton na 38 km, drugi dan, v nedeljo 15.4., pa tekmovanj na stezi v in cesti v mestnem parku Margerita. Še posebno zanimo je bilo tekmovanje v mestnem parku, kjer se je na travnikih trlo ljudi, ki so ob nedeljskem popoldanskem posedanju opazovali tekmovanje hitrostnih rolanjev. Tudi Slovenci iz Rolerskega kluba Kranj že vrsto let hodimo v Bologno, kjer se prvič soočimo s konkurenco. Tudi tokrat pa naši predstavniki niso razočarali.

Na maratonu sta odlični 7. mesti dosegla Nejc Mavsar med mladinci (38 km) in Luka MIhelič (12 km) med kadeti. Ana Odlazek je zasedla med kadetinjami 11. mesto in Klara Gradišar, prav tako med kadetinjami, 12. mesto. Matevž Remic je prvič nastopil v kategoriji članov in ob prisotnosti profesionalnih moštev ni imel veliko možnosti. Zasedel je 77. mesto.

Luka Mihelič je odlično nadaljeval tudi naslednji dan na stezi in cesti ter zasedel 7. in 8. mesto. Nejcu pa so v zaključnem sprintu pošle moči, tako da je v cilj prišel v glavni skupini in zasedel 13. in 14. mesto. Matevž Remic pa je dobro nastopil tudi sprintu na 1000 m in zasedel 13. mestu med člani. Kadetinji, Ana in Klara, pa sta dobro vozili do zaključnega sprinta, kjer sta odpadli od skupine in zasedli 18. in 19. mesto.

Linz, Austria

Še bolje pa sta sezono začela Gašper Koprivec in Nastja Gradišar (oba Rolerski klub Kranj), ki sta se udeležila polmaratona v Linzu (21 km). Gašper je v močni mednarodni konkurenci osvojil 3. mesto. Nastja pa je osvojila 4. mesto. Pri moških je bil kmalu po začetku pobeg 7 tekmovalcev, med katerimi je bil tudi Gašper. V zaključnem sprintu pa so mu v fotofinišu določili 3. mesto. Nastja pa je imela med tekmo obilico težav, vmes je zaradi slabe označitve proge zašla, kasneje ujela vodilno trojico, a ji je v zadnjih kilometrih zmanjkalo moči za med najboljše 3.

Najlepše se zahvaljujemo podjetju Avto Merlak d.o.o. iz Drenovega Griča pri Vrhniki, ki nam je za dolgo pot posodil udoben Citroen C4 Picasso Visionspace. Več iz njihove ponudbe si lahko ogledate na njihovi spletni strani!

Pred tekmovalci je sedaj neprekinjena tekmovanj do konca junija. Eden izmed viškov sezone pa bo nastop v Kranju, 12. in 13. maja.