30.4.07

Gross Gerau

REKORDNO LETO V GROSS GERAU
Gross Gerau (Nemčija), 28. - 29. 4. 2007

Letošnje tekmovanje v hitrostnem rolanju je leto rekordov. Zbralo se je rekordno število tekmovalcev (preko 800) iz 21 držav iz celega sveta. Seveda pa smo zraven tudi Gorenjci s 14 predstavniki, kar je tudi največje število tekmovalcev doslej. Je pa žal letošnja tekma rekordna tudi v negativnem smislu, saj je bilo prvi dan tekmovanja zelo veliko padcev, tudi hujših z odhodom v bližnjo bolnišnico.

To tekmovanje je zelo dober pokazatelj, kje so tekmovalci in kakšne možnosti imajo na največjih tekmah. V kategorijah kadetov in mladincev so tekme na nivoju evropskega prvenstva. V članski kategoriji pa lahko rečemo, da je to svetovno prvenstvo v malem.

Prvi dan tekmovanja je zelo presenetil Gašper Koprivec z uvrstitvijo v polfinale in končnim 10. mestom na 500 m. Na 10 km izločanje pa je že čutil proti koncu tekme rahlo utrujenost, a kljub temu zasedel 14. mesto. Med mladinkami je tekmo kariere odvozila Nastja Gradišar in s 7. mestom na 10 km pokazala, da bo letos njeno leto. V sprintu na 300 m pa je dober čas dosegel Nejc Mavsar in s 11. mestom dokazal, da je zraven najboljših.

Rezultati: http://speedskater-kriterium.de/


Tekst: Aleš Gros