11.6.07

Uspešen zacetek

USPEŠEN ŠTART NAŠIH TEKMOVALCEV V TUJINI

Za najboljšimi Slovenskimi tekmovalci je napornih osem dni, saj so nastopili na treh različnih prizoriščih po Evropi. Vsako leto se tekmovalce v hitrostnem rolanju prvomajski prazniki prvi višek tekmovalne sezone. Tekmovalci iz Rolerskega kluba Kranj so letos že desetič tradicionalno nastopili na mednarodnem kriteriju v Gross-Gerau od 28.-29.4. v bližini Frankfurta. Vsa tekmovanja pa so potekala na 300 m dolgi asfalni progi. Tekmovalci so nastopili v treh displiplinah (od 500 m do 10 km). Za končno uvrstitev pa so se dosežene točke iz vseh treh tekmovanj. Na to tekmovanje je postalo zadnja leta zelo obiskano, letos pa je nastopili rekordnih 830 tekmovalcev iz 21 držav. Lahko bi rekli, da je šlo malo Evropsko prvenstvo, v članski kategoriji pa celo za malo Svetovno prvenstvo. V elitni članski konkurenci so tako nastopili celo štirje svetovni prvaki, od tega dva aktualna.

Slovenci smo zelo uspešno nastopili, saj je Gašper Koprivec v elitni skupini zasedel skupno 7. mesto, Nastja Gradišar (oba RK Kranj) pa je med mladinkami dosegla skupno 9. mesto. Tudi ostali naši tekmovalci so pokazali dobro pripravljenost na posameznih tekmah in tako prispevali k uspehu naših najboljših dveh. Omeniti velja 11. mesto Nejca Mavsar (RK Kranj) na 300 m sprint, kjer je svoj rezultat izboljšal od lani izboljšal za eno sekundo. Med članicami pa je na sprintu odlično nastopila Tina Kuplen (RK Murska Sobota),ki je zasedla 4. mesto.

Drugo prizorišče je tekmpvanje za praznik dela v Ferrari. Najbolje se je po pričakovanjih znašel Gašper Koprivec, ki je zasedel 6. in 7. mesto. Mnogo bolje kot na prejšni tekmi pa je nastopil tudi mladinec Nejc Mavsar, ki je zasedel 8. in 11. mesto.

Tretje prizorišče pa je bil za Slovensko hitrostno rolanje tudi zgodovinskega pomena. Prvič je na tekmi za svetovni pokal startal Slovenki tekmovalec kot član mednarodne ekipe Rollerblade Speedodrom Avstrija, ki letos prvič nastopa na tem največjem sistemskem tekmovanju v hitrostnem rolanju. V soboto 5.maja je bil na sporedu ekipni kronometer na 25 km v središču Basla. Nagradni sklad je bil tokrat 20.000 CHF.

Med moškimi ekipami je slavila švičarska ekipa Rollerblade Athleticum pred ekipo Sportvital Rollerblade World in Powerslide Phuzion. Ekipa Rollerblade Speedodrom Avstrija, kjer nastopa tudi Gašper Koprivec je zasedla 23. mesto med 43. moštvi. V ženski konkurenci je slavila ekipa Sportvitala Rolleblade World, pred Athleticum Rollerblade in ekipo Alessi Powerslide. Ženska ekipa zaradi poškodbe ene od tekmovalk ni nastopila, tako da je naša predstavnica Nastja Gradišar ostala brez debuta na svetovnemu pokalu. Zato pa je Nastja Gradišar uspešno nastopila na maratonu v Imoli (42 km), kjer je zasedla 7. mesto v absolutn konkurenci in 2. med mladinkami. V Imoli pa smo imeli moškega predstavnika, Matevža Remic (RK Kranj), ki je v cilj prišel v glavnini.


Resultati WIC (World Inline Cup) Basel:

Final results men:
1st Athleticum Rollerblade 41.01,97
2nd Sportvital Rollerblade World 41.11,67
3rd Powerslide Phuzion 41.47,47
4th Bont Hyper 42.37,74
5th World Inline Centre Spirotiger 42.50,17

Final results women:
1st Sportvital Rollerblade World Team 46.07,31
2nd Athleticum Rollerblade 47.13,87
3rd Alessi Powerslide 49.08,88
4th Saanyong Jese Bont 49.23,71
5th Zepto Skate Team 49.49,07