2.7.07

Svetovni pokal

GRADIŠARJEVA 23. NA SVETOVNEM POKALU V ŠVICI

Svetovni pokal v hitrostnem rolanju je v polnem razmahu, saj si tekmovanja sledijo v tedenskem ciklu. Letos nastopata na tem najvišjem nivoju tudi dva Slovenska predstavnika.Nastja Gradišar, 17 letna tekmovalka iz Nakla in Gašper Koprivec, 19 letni tekmovaec iz Kranja, letos nastopata za Avstrijsko ekipo Speedodrom Rollerblade.

Letošnja konkurenca je največja doslej, saj se je prijavilo kar 21 moških ekip (po 5 tekmovalcev) in 14 ženskih ekip (po 4 tekmovalke).

Tekmovanja potekajo samo na maratonski razdalji (42 km), večina tekmovanj pa poteka v Evropi. Mesec junij bi lahko poimenovali Švicarska turneja, saj so tu potekali trije svetovni pokali (Weinfelden, Zurich in Sursee), Engandinski maraton s startom v St. Moritzu pa bo na sporedu naslednjo soboto.

Naša predstavnika sta na vseh treh pokalih prišla v cilj v glavnini. Na zadnjih dveh tekmovanjih pa sta prišla v cilj, če se izrazim po kolesarsko, v času zmagovalca. V Zurichu sta oba zaostala za dobrih 5 sekund, v Surseeju pa je Nastja zaostala za 1 sekundo, Gašper pa dobre 3 sekunde. Zaostanki po maratonski razdalji so tako minimalni, mesta pa povedo, kako močna konkurenca je. Na zadnji tekmi sta oba dosegla najboljše letošnje rezultate in sicer Nastja 23. mesto in Gašper 50. mesto.

Sedaj se naša predstavnika umikata iz svetovnega pokala, saj so na vrsti priprave na mladinsko in člansko evropsko prvenstvo. Mladinsko evropsko prvenstvo bo potekalo od 7.-14.7. na Nizozemskem (Heerde). Člansko EP pa na Portugalskem od 22.-29.7. (Estarreja in Ovar).

Rezultati so objavljeni na uradni strani: http://www.world-inline-cup.com/results/results.htm
Rezultati Sursee, 23.6. 2007: http://services.datasport.com/2007/sic/sic04/