12.5.08

Uvod v 2008

Prazniki in dva vikenda sta za nami, naši tekmovalci pa so dobesedno garali, saj so nastopili na štirih mednarodnih tekmovanjih v tujini.

Svetovni pokal z našima najboljšima tekmovalcema Nastjo in Gašperjem v ekipi ROLLERBLADE I.B.U. SPEDODROM se je nadaljeval v Surseeju (SUI) kjer sta moška in ženska ekipa zabeležili dober rezultat z majhnim skupnim zaostankom za zmagovalcem, lahko pa bi bilo še bolje, saj je Nastja z padcem parih tekmovalk 50 m pred ciljem zamudila svoj najboljši rezutat v svetovnem pokalu saj je bila ob padcu na 8 mestu in se je prebijala povsem v ospredje.

Na mednarodnem kriteriju v Gross Gerau (NEM) je v dveh dneh nastopilo kar 14 naših tekmovalcev med skupno 732 tekmovalci in so se borili po svojih močeh v močni mednarodni konkurenci.Najboljši rezultat med starejšimi sta zabeležila Gašper Koprivec z skupnim 15 mestom med člani, ter Klara Gradišar z 26 mestom med mladinkami. Žal pa sta z padcem in poškodbo že prvi dan tekmovanje zaključila Nejc Mavsar in Nastja Gradišar. Med najmlajšimi pa je najboljša skupna uvrstitev uspela Anžetu Grosu z tretjim mestom.

Na prvega maja je druga ekipa ROLLERBLADE I.B.U. SPEDODROM nastopila na polmaratonu v Worglu (AUT) in naši tekmovalci so dosegli naslednja mesta; 3 Klara Gradišar, 6 Ana Odlazek, 15 Remic Matevž, 27 Luka Mihelič

Iz Woergla (AUT) pa so se preselili v Regensburg (NEM) in odvozili še en polmaraton ki šteje za Nemški pokal in je konkurenca že zelo močna saj nastopijo tekmovalci iz celotne Europe in tudi drugi.
Rezultati; 16 Klara Gradišar, 18 Ana Odlazek, 66 Luka Mihelič, 68 Remic Matevž

Mislim, da so si tekmovalci in tekmovalke zaslužile štirinajstdnevni počitek, potem pa se svetovni pokal nadaljuje v Heerenveenu (NED) ter močnim mednarodnim kriterijem v Geri (NEM) naslednji vikend pa se karavana AlpeAdria tekmovanja ustavi v pri nas v Kranju z tekmovalci iz najmanj petih držav.

Simon G.