25.3.12

Povzetek tekme v Veliki Gorici

Prvi letošnji polmaraton za Hrvaški pokal se je odvijal dne 25.3. v Veliki Gorici. Seveda tam niso manjkali niti naši tekmovalci. Na tekmo smo se odpravili v jutranjih urah saj se je tekmovanje začelo okoli 10 ure. Kot prvi so nastopili naši trije najmlajši tekmovalci: Rok Koletič, Tjaša Kolar in Kaja Kne, ki so nastopili na razdalji treh kilometrov. Osvojili so prva tri mesta in sicer v vrstnem redu Rok, Tjaša, Kaja. Pohvaliti je treba njihovo skupinsko delo saj so skozi celotno tekmo delovali kot skupina na koncu pa so se pomerili med seboj v skupinskem šprintu.

Za njimi je sledil polmaraton za hrvaški pokal, kjer smo imeli na štartu kar 6 tekmovalcev. Med dekleti sta nas zastopali Tinkara Čuk in Lucija Sladič med fanti pa Miha Jelovčan, Miha Remic, Matevž Remic in Nejc Mavsar. Dekleti sta v skupnem seštevku osvojili 5. mesto Lucija in 6. mesto Tinkara. Obe pa sta zmagali v svojih kategorijah. Pri članih je zmagal Nejc Mavsar, ki se je že po treh kilometrih odcepil od glavnine in tekmo odpeljal v solo vožnji. Dobro pripravljenost sta pokazala tudi kadeta Miha Remic in Miha Jelovčan, ki sta osvojila 1. in 2. mesto v svoji kategoriji, absolutno pa 8. in 13. mesto. Dobro je nastopil tudi Matevž Remic, ki je med člani osvojil 9 mesto.

Z dobrimi rezultati na prvem polmaratonu se bodo naši tekmovalci še z večjimi pričakovanji prihodnji teden odpravili na polmaraton v Bratislavo.