29.5.13

Evropski pokal v Geri (Nemčija)

 Pretekli vikend so naši tekmovalci tekmovali na evropskem pokalu v Geri. Na pot so odpotovali Nejc Mavsar, Miloš Jerković in Miha Remic. Poleg tekmovalcev sta bila z njimi še predsednik kluba Borut Mavsar in Klara Laura Kos, ki sta jim bila v veliko pomoč in podporo.
 Tekmovanje se je začelo v petek popoldan s kronometrom na 300 metrov. Prvi je nastopil Miha Remic (junior b), ki je s časom 29,978 sekunde na 17 mestu v svoji kategoriji. S tem časom je malo zaostal za svojimi pričakovanji, vendar smo vsi več pričakovali od njega na dolgih razdaljah, kjer je vedno v ospredju.
Za njim sta šla na štart Miloš Jerković in Nejc Mavsar. Prvi je nastopil Miloš Jerković in s časom 29,929 zasedel 19 mesto, Nejc pa s časom 26,716 sedmo mesto. Oba sta bila rahlo razočarana, vendar je bil glede na zaostanek treninga na pisti to odličen rezultat.
 V večernem času so sledile tekme članov in sicer 5000 metrov točke. V tem tekmovanju zmaga tisti tekmovalec, ki zbere največ točk med tekmo in ne nujno tisti, ki prvi pripelje v cilj. Točke se podeljujejo vsaki drugi krog in sicer prvemu tekmovalcu 2 točki in drugemu 1 točka. Tukaj sta nastopila Miloš in Nejc. Sam štart tekme je bil izredno hiter saj so vsi tekmovalci želeli priti do največ točk. Po sredini tekme je kratek pobeg uspel tudi Nejcu, ki si je nabral 3 točke. S tem je zasedel 7 mesto in s časom 7:54,487 zaostal le dve sekundi za državnim rekordom. Miloš žal ni dobil nobene točke je pa zasedel solidno 18 mesto in dobil dragocene izkušnje za nadaljna tekmovanja.
 V soboto zjutraj so sledile kvalifikacije na 500 metrov. Žal je pri Mihi prišlo do poškodbe na štartu, kjer si je nategnil levo stegensko mišico in zaradi tega je bilo nadaljnih tekmovanj zanj konec. Miloš je kljub svojemu najboljšemu času na pistah ostal v kvalifikacijah, saj so v polfinale napredovali le zmagovalci skupin in 4 najboljši časi. Nejc se je kot drugi v skupini in z najboljšim časom nezmagovalcev uvrstil v polfinale. Tam so ga pričakali trije dobitniki medalj iz svetovnih prvenstev. Žal mu je na koncu zmanjkalo 13stotink, da bi se uvrstil v finale in tako je osvojil končno 6 mesto.
 Zvečer pa je sledila še zadnja tekma članov na 10000m izločanje. Potek tekmovanja poteka tako, da je vsak krog izločen zadnji tekmovalec, v zadnji krog pa pride skupina 6 tekmovalcev. Miloš je zaradi slabšega štarta potreboval malo več moči, da se je prebil v skupino in na koncu končal kot 18, kar je bil ta vikend tudi njegov najboljši rezultat. Nejc je prišel v zadnji krog s še petimi tekmovalci, kjer pa je bil v zadnjem ovinku (ko je bil na drugem mestu) s strani domačega tekmovalca malce nešportno odrinjen na zunanji del steze in s tem izgubil boj za zmago. Tekmo je končal na 5 mestu.
 Naslednje tekmovanja za naše tekmovalce bo v Worglu (Avstrija), ki bo ponovno štelo za evropski pokal.

Uradne rezultate si lahko pogledate na spodnjih povezavah, slike pa bodo objavljene najprej na naši facebook strani:

http://www.europeaninlineservice.com/ftpresults/2013Gera/