26.5.14

2. tekmovanje za hrvaški pokal in pokal Alpe adria

V nedeljo 25.5.2014 je potekalo letošnje drugo tekmovanje za hrvaški pokal in pokal alpe adria. Naš klub se je na tekmovanje v Zagreb odpravil s sedmimi tekmovalci. Kot prvi so v dopoldanskih urah nastopili najlmajši. In sicer Zala Gorenc v kategoriji deklic starih 7 let in mlajših. na razdalji dolgi 500 metrov je v razburljivi tekmi zmagala. Boj z drugo uvrščeno je potekal vse do ciljne črte. Za njo je šel na štart Andrej Gičev, ki je tekmoval na dvakrat daljši razdalji kot Zala in je v prvem delu peljal še nekoliko rezervirano, v drugi polovici tekme pa je začel prehitevati tekmeca za tekmecem. Na koncu je osvojil 2 mesto in le malo mu je zmanjkalo do najboljšega. Za našima najmlajšima se je na štart podala Ivana Lazarić, ki je imela na štartu preko 15 tekmovalk starih od 10-11 let. vse od štarta pa do cilja je bila na čelu kolone in le ena tekmovalka ji je lahko sledila. Na ciljni ravnini pa je Ivana še dodatno pritisnila na plin in zanesljivo zmagala. Takoj za njo je šel na štart Zoran Gičev, ki je imel prav tako močno konkurenco. Po nekoliko rezerviranem štartu je kmalu prišel v ritem in začel prehitevati temovalce. Na koncu mu je le malenkost zmanjkalo do 3 mesta. Med mladinci in člani sta nato štartala še Miha Remic in Nejc Mavsar, ki sta prav tako štartala na kilometerski razdalji in prepričljivo osvojila, Nejc 1 mesto in Miha 2 mesto absoulutno.
 Po končanem prvem delu tekmovanja, ki se je točkoval za Alpe Adria pokal, je sledila krajša prekinitev, nato pa so se na stezo podali rekreativci in mlajši tekmovalci na 5 kilometerski razdalji. Vse prisotne je treba pohvaliti za pogum in borbenost, saj je vladalo pravo poletno vreme z visokimi temperaturami. Od naših tekmovalcev so na 5 kilometerski razdalji štartali Zala, Andrej, Ivana, Zoran in Edi Lazarić med fitnes kategorijo. Prav vsi so se pogumno podali na progo, po 4 kilometrih pa sta naša najmlajša žal morala zapustiti tekmo saj je bilo vse skupaj nekoliko preveč za njiju. Vseeno jima gredo čestitke za trud in sploh prvo tekmo na tako dolgi razdalji. odlično sta se odrezala Ivana in Zoran, saj je Ivana med dekleti osvojila 4 mesto, Zoran pa je tekmovanje končal na odličnem 3 mestu. Prav tako smo imeli našega tekmovalca med najboljšimi tremi tudi v fitnes kategoriji, saj je Edi tekmo končal na 2 mestu.
Sledila je še tekma za hrvaški pokal in sicer polmaraton. Tu smo imeli na štartu Nejca in Miho. Razdaljo je bilo treba premagati v 20 krogih, in že po polovici prvega kroga sta se oba naša tekmovalca odločila za pobeg skupini ostalih tekmovalcev. Skupno sta se izmenjavala pri narekovanju tempa, in že kmalu začela prehitevati ostale tekmovalce za 1 krog. 4 kroge do konca pa je Nejc napadel še Miho in uspel sam priti v cilj v času pod 35 minutami. Miha je za njim prišel dobre pol minute in s tem osvojil prvo mesto med mladinci in skupno drugo. Na tretjem mestu je končal srbski reprezentatn Miodrag Popović.
Vsem tekmovalcem čestitamo za odlične rezultate in skupaj že pogledujemo proti naslednji tekmi, ki bo čez dva tedna v avstrijskem mestu Worgl. To tekmovanje pa bo štelo za evropski pokal.