2.2.15

MEDNARODNO DVORANSKO TEKMOVANJE V HITROSTNEM ROLANJU (GRAZ 31.1.2015)

 Včerajšnji dan se je odlično začel, saj smo že na vse zgodaj zjutraj na avtocesti prehitevali Porsche-je. Razpoloženje v avtomobilu je bilo odlično in v pričakovanju dobrih rezultatov. Poleg tekmovalcev je bil v avtomobilu tudi član Rolanje.eu- Blaž Grgič, ki je med tekmami skrbel za odlične fotografije in posnetke. Zadolžen je bil tudi za preizkušanje trojanskih krofov, ki pa so po njegovi strokovni oceni malo predolgo čakali na kupca.
 Že ob prihodu na parkirišče v Grazu smo opazili, da nas čaka močna mednarodna tekma saj so tekmovalci prihajali iz Italije, Češke, Slovaške, Madžarske in različnih avstrijskih regij. Po namestitvi v garderobi nas je čakal trening, kjer je do izraza prišla veščina slaloma saj se je na 80 metrskem krogu ogrevalo približno 100 tekmovalcev. Polni adrenalina so se tekmovalci pred samim štartom tekmovanja zbrali še na otvoritveni ceremoniji, kjer je organizator poskrbel za lepo gesto. Našemu tekmovalcu, Joštu Lampret, so podelili simbolično nagrado za najmlajšega udeleženca tekme. Kmalu se je pokazalo, da je bil morda res najmlajši tekmovalec, a se je boril in rolal kot pravi izkušeni maček. V kategoriji, kjer je tekmoval z eno leto starejšimi dečki je na vseh treh razdaljah osvojil odlično drugo mesto. Njegova borbenost in utrujenost s tekme se je pokazala na poti domov, ko je prespal celotno pot v Kranj. Ker se po jutru dan pozna, se je tudi pri najatraktivnejši kategoriji, članih, vse odvijalo po slovenskih notah. Nejc Mavsar je nadgradil rezultat našega najmlajšega člana in kljub močni zasedbi zmagal na vseh treh tekmah. Dobrih posnetkov in slik nam ne manjka saj je za to poskrbel član Rolanje.eu Gledalci so tako lahko uživali ob atraktivnih tekmah v dvorani, kjer ni ne tekmovalcev ne gledalcev oviralo vreme. Tekme so bile pravi spektakel, saj so se odvijale na parketu in zelo majhnem krogu, kjer ne manjka prehitevanj in velike hitrosti.
 Dvoransko tekmovanje v hitrostnem rolanju je v tujini že nekaj let praksa, ki pritegne vedno več gledalcev, kar pa je še pomembneje, tudi tekmovalcev. Radi bi se zahvalili tudi Osnovni šoli Franceta Prešerna, saj je prva šola, ki Rolerskemu klubu Kranj dovoljuje izvedbo rolerskih treningov v njihovi telovadnici. V naslednjem letu imamo cilj, da skupaj s portalom Rolanje.eu  prvi v Sloveniji oganiziramo podobno mednarodno tekmovanje v dvorani, kot se to dogaja v tujini. Vemo, da si to naši tekmovalci zaslužijo, saj so v tujini že uveljavljeni kot odlični tekmovalci v tej zvrsti, ob tem pa bi radi na ogled tekme pritegnili tudi čim več gledalcev.

Fotografije si oglejte na spodnji povezavi:

https://picasaweb.google.com/117380915814127429742/Graz3112015?authkey=Gv1sRgCOOryvWt183cBA